Macron snad chce přímý střet NATO s Ruskem?, podivuje se senátor Puškov

Ruský senátor Alexej Puškov vysvětlil, jak může změnit situaci na Ukrajině Macronovo vyhrožování dodávkami OTR AMX-10RC, občas klasifikovaným také jako kolový tank. Jak informovala ruská TA Ria Novosti, podle senátora Puškova to hrozí přímým střetem NATO a Ruska.

Už dříve prohlásil francouzský prezident Emmanuel Macron v rozhovoru s Vladimírem Zelenským, že Paříž dodá Kyjevu obrněné vozy nebo kolové tanky AMX-10RC.

Zároveň se tento čtvrtek dohodli německý kancléř Scholz a prezident USA Joe Biden, že pošlou na Ukrajinu těžkou bojovou techniku. Německo sdělilo, že je připraveno dodat BMP Marder a raketový komplex Patriot. Ve svém Telegramu Alexej Puškov varoval, že hrozba přímého střetu NATO a Ruska se tak stává velmi reálnou.

Je třeba dodat, že NATO „pomáhá“ Ukrajině zbraněmi za desítky miliard dolarů. Moskva ale už nejednou varovala, že dodávky zbraní jen protahují konflikt a stávají se tak legitimním cílem pro ruské zbraně.

Ruská armáda se ani netají tím, že některé „vzorky“, které Západ pošle na Ukrajinu, mohou být pro ruské zbrojíře vítaným obohacením. A že v podstatě neexistuje jediná zbraň, která by byla Ukrajincům dodaná, co by se neocitla v rukou ruské a dobrovolnické armády. Pravda, ještě častěji je to prý černý trh, kde lze dodávané zbraně relativně snadno nakoupit v DarkNetu.

Jak se ale zdá, už toho začíná mít Rusko skutečně dost. A vzhledem k tomu, že Ukrajinci „docházejí“, budou na řadě Poláci a další žoldáci hochštapleři, kteří se stále ještě domnívají, že pojedou na safari lovit Rusy. Už jich je prý v ruské zemi zakopaných pár set a s nimi se Rusko rozhodně nebude mazlit, jako to doposud dělalo s Ukrajinci. I to by si měli hochštapleři jako Macron nebo Scholz uvědomit.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..