V USA zazněla pravda o Ukrajině

Moderátor americké televizní stanice Fox News, Tucker Carlson, upozornil na zamlčování pravdy o skutečné situaci na Ukrajině. „Americká média pod tlakem vlády USA zamlčují pravdu a názorným příkladem toho se stal konflikt na Ukrajině“, prohlásil  Carlson.

Podle jeho slov se v důsledku tohoto utajování dostávají Američané do nebezpečné nevědomosti v otázkách, které ovlivňují jejich život.

„A jestli náhodou pochybujete, že je to skutečně tak, zeptejte se svých sousedů, kdo ve skutečnosti vítězí na Ukrajině? Samozřejmě vám odpovědí, že vítězí Ukrajina. Ano! Je to to, co vidí v programu Today (televizní stanice NBC – pozn. red.) každé ráno posledních 11 měsíců“, konstatoval Carlson.

Podle jeho slov, celý americký mediální establishment mluví o „vítězící“ Ukrajině, zatímco ti, co říkají opak jsou obviňováni z „práce pro Rusko“.

„Zčásti proto, že oni chtějí, abyste si mysleli, že jsme součástí vítězného týmu. A většina Američanů jim věří, protože odkud by mohli vědět, že to není pravda? Nemají přece žádné zdroje na Ukrajině. A teď si zkuste představit ten šok, který nejspíš zažili čtenáři Washington Post o minulém víkendu, když si přečetli autorský sloupek napsaný Robertem Gatesem (bývalým ministrem obrany USA) a Condoleezzou Riceovou (ex-ministryní zahraničí)“, konstatoval známý moderátor.

Gates a Riceová podle Carlsona ve sloupku varovali, že „Ukrajina prohrává, protože vojenské schopnosti a ekonomika Ukrajiny jsou nyní téměř zcela závislé na záchranných lanech ze Západu – především ze Spojených států. Porážka pro Putina nepřichází v úvahu“, konstatovala ex-ministryně zahraničí Riceová. Carlson nazval tyto informace „naprostým protikladem“ toho, co americký mediální establishment „všem vsugerovával“ do minulého týdne.

„Ano, je to skutečně naprostý protiklad. Neměli bychom snad znát všechna ta fakta ještě před tím, než Mitch McConnell (lídr republikánské menšiny v Senátu USA) schválil další mnohomiliardový balík pomoci pro Zelenského a jeho manželku? Ano, měli jsme to vědět! Jenže my jsme neměli žádnou možnost se to dozvědět, protože média nám o tom nic neříkala“, uzavřel Carlson.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..