Musk a opozičník Kasparov si nadávali na Twitteru

„I když je pravdou, že Kasparov hraje šachy téměř stejně dobře, jako můj iPhone, v tom ostatním je to idiot“, napsal na svém Twitteru známý zakladatel Tesla a SpaceX – Elon Musk. Reagoval tak poté, co ho šachový velmistr Kasparov napadl za jeho mírový plán na uregulování ukrajinské krize. Musk také dodal, že nemá ani dům ani vilu (které mu šachista přisoudil – pozn. red.) a nazval Kasparova blbečkem.

Čím ale Elon Musk tak rozčílil Kasparova?

Začátkem října Musk napsal, že pochybuje o možnosti Ukrajiny zvítězit nad Ruskem v případě plnohodnotné války a vyzval obě strany k míru. Navrhnul zároveň své vidění, jak uregulovat konflikt. Podle jeho plánu by mělo dojít k opakovanému referendu na Donbasu, za přítomnosti „pozorovací mise OSN“, zachování Krymu jako „formální částí Ruska, jak tomu bylo od roku 1783 (do chyby Chruščeva)“, záruky pro zásobování Krymu vodou a neutrální statut Ukrajiny.

Ruský opozičník Gary Kasparov (žije v USA) poté napadl Muska, že sedí v přepychu svých vil v Silikonovém údolí a vypráví Ukrajině, jak má řídit své věci. Obvinil ho z „morální idiocie“ a „geopolitické slepoty“. Co ale tak rozčílilo bývalého šachového velmistra a nyní opozičního politika, který spřádá plány, jak bude s Chodorkovským řídit Rusko až Putin odejde? Jejich plány dostatečně podrobně osvětloval i český mainstream.

Pomineme-li i fakt, že drtivá většina Rusů si přeje přesně pravý opak, než Kasparov a o odchodu Vladimíra Putina nechce ani slyšet, je až komická představa, jak by asi tito „opozičníci“, které Rusové už dnes nepokrytě nazývají zrádci, chtěli v Rusku převzít moc. Válkou, rozpoutáním III. světové? Také asi zapomněli na zkušenost, jak dopadali všichni ti, kdo se v Rusku o něco takového pokoušeli.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..