Rusko vyprovodilo „velkou čtyřku“

V příštím týdnu Rusko opustí všichni „auditoři“ takzvané Velké čtyřky. Připomeňme, že „velká čtyřka“ jsou čtyři největší světové auditorské společnosti, které se specializují na  auditorské a consutingové služby. Do této skupiny patří tři britské společnosti Deloitte, PwC, EY, a také společnost KPMG z Nizozemska.

Informoval o tom šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin. Podle něj, „spolu s velkou čtyřkou“, opustí Rusko i široká špionážní síť, která sbírala informace o ekonomickém a vojensko-průmyslovém potenciálu Ruska. Skupina pracovala pod zástěrkou práce v těchto auditorských společnostech „velké čtyřky““, uvedl Rogozin na svém kanálu Telegram.

Rogozin zároveň uvedl, že Roskosmos poskytne bezprecedenční podporu soukromým ruským společnostem, vyvíjejícím kosmické přístroje. Budou se moc podílet na nejnovějším ruském vývoji výzkumných přístrojů, a také mohou získat prakticky bezplatnou přepravu přístrojů těchto soukromých společností na oběžnou dráhu.

Do konce roku budou na oběžnou dráhu vypuštěny desítky soukromých kosmických spojových přístrojů jejichž úkolem bude meteo-výzkum, a dálkové sondování Země. K tomu budou využity nosiče „Sojuz-2“, které Rusko stáhlo z projektu britského družicového systému „OneWeb“.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..